Epidemie nemoci COVID-19: co dělat a kde hledat informace (Aktualizováno)

25.03.2020 11:15

V tak náročné době, jakou představuje současná epidemie koronaviru, který způsobuje nemoc KOVID-19, je - kromě jiného - vždycky dobré vědět, kde hledat informace a jak se v dané situaci chovat. 

Pracovníci naší poradny zodpovídají dotazy, které se týkají toho, jak epidemie a ochranná opatření přijatá vládou, ostatní státní správou a dalšími institucemi, vstupují do reálného života každého z nás. Naše poradna zůstává k dispozici ve svoji řádnou provozní dobu a to prostřednictvím e-mailu, nebo telefonického spojení. Pro osobní návštěvy je poradna uzavřena.

Krajský úřad Jihomoravského kraje připravil jednoduchý a přehledný informační portál na adrese www.koronavirus.jmk.cz kde naleznete aktuální informace k této situaci z oblasti přijatých opatření, aktuálním stavu, omezeních, které to s sebou přináší, nebo také infomrací, jak se dá připad pomocnou ruku k smysluplným aktivitám, které přispívají ke zvládnutí této epidemie. Tento informační portál doporučujeme v případě zájmu Vaší pozornosti.

Magistrát města Brna (MMB) spusil informační web na adrese  www.brno.cz/koronavirus Na tomto portále najdete aktuální "celostátní" informace i informace, které se týkají místních podmínek a opatření přímo na území města Brna, včetně rozestníku, kde nabídnout pomoc či jak o ni naopak požádat. 

Odbor sociální péče MMB provozuje telefonickou Linku pomoci seniorům, která je v provozu v pracovní dny vždy od 7:30 do 15:00 hod., a to na bezplatném telefonním čísle 800 140 800. Tato linka slouží k domluvě pomoci se zajištěním nákupů základních potravin a hygienických potřeb. Linka je k dispozici i těm, kteří jsou v karanténě a jsou bez pomoci svého okolí. Více informací na /www.brno.cz/brno-aktualne/co-se-deje-v-brne/a/zacala-fungovat-linka-pomoci-seniorum-pomuze-jim-s-nakupy/?sid=f4c28c3412224325b56466d636b976b6&t=n&utm_source=newsletter&utm_medium=email

 
Magistrát města Brna (MMB) spusil informační web na adrese https://www.brno.cz/koronavirus Na tomto portále najdete aktuální "celostátní" informace i informace, které se týkají místních podmínek a opatření přímo na území města Brna, včetně rozestníku, kde nabídnout pomoc či jak o ni naopak požádat. 
 
Odbor sociální péče MMB provozuje telefonickou Linku pomoci seniorům, která je v provozu v pracovní dny vždy od 7:30 do 15:00 hod., a to na bezplatném telefonním čísle 800 140 800. Tato linka slouží k domluvě pomoci se zajištěním nákupů základních potravin a hygienických potřeb. Linka je k dispozici i těm, kteří jsou v karanténě a jsou bez pomoci svého okolí. 

Tým Občanské poradny Brno

Zpět

Vyhledávání

© 2011 - 2018 | Občanská poradna Brno